fredag 22 januari 2010

Restips

I februari nästa år fyller min älskade mor 60 år. Liksom då hon fyllde 50 år är det tänkt att vi i familjen ska åka iväg på semester någonstans i cirka 2 veckor. 2001 blev det Thailand. Nu söker vi oss till andra världsdelar. Frågan är bara var?

Fick precis i uppdrag av mor att undersöka saken närmare eftersom man tydligen måste vara ute och boka i god tid. Någon som har några bra tips på varma, inte överdrivet exploaterade, resmål där åtminstone två personer av lokalbefolkningen talar engelska?

2 kommentarer:

Mims sa...

Safari i Zimbabwe. Jag var på safari i Kenya för några år sedan och det var fantastiskt men jag tror det kan vara ännu bättre i Z, mindre exploation och mer djur.

Vakna till afrikansk soluppgång, duscha i utomhusdusch medans man håller ett öga på dom tjuvaktiga aporna (dom stal mina underkläder, 2 gånger.) frukost ute och sen djurdjurdjur från bilen hela dan. Middag o ett glas vin till solnedgången. Världens bästa sömn på natten. Det var verligen fantastiskt!

Annars är jag själv sjukt sugen på sydamerika. Mexico eller Brasilien kanske?

Australien är det bästa någonsin men löjligt långt bort.

Pak-P sa...

Tack för tipsen!
Jag är också rätt förtjust i Afrika men tror att det måste vara relativt civiliserat för att fungera med min familj:) Har iaf spanat in Tanzania och Zanzibar som alternativ. Annars har jag även funderingar på Karibien och Sydamerika.
Australien är som sagt aningens långt borta, även om jag gärna hade åkt dit..

Ska undersöka samtliga alternativ!:)